Dwingeloo

De gemeente Westerveld is een prachtig stukje Nederland v.v. diverse natuurgebieden. (nationale parken)

Dwingeloo is een gastvrij en gezellig dorp met ongetwijfeld één van de allermooiste en gezelligste brinken van ons land. De brink is het lommerrijke centrum van het dorp waar u kunt genieten van enkele fraaie boerderijen en andere oude en gerestaureerde panden. Kenmerkend voor Dwingeloo is de Siepel, de unieke en fraaie uivormige toren van de Nederlands Hervormde kerk, die u al uit de verte kunt zien liggen. Bijzonder is ook het beeld van de juffer van Batinghe die verlangend naar de Siepel kijkt in afwachting van de bouwheer.

De omgeving van het dorp vraagt er om verkend te worden. In een prachtig landschap met veel zorg voor natuurbehoud vindt u prachtige wandel-, fiets- en paardrijmogelijkheden. U kunt genieten van het afwisselende landschap van het Dwingelderveld, het gebied met status van Nationaal Park dat gekenmerkt wordt door bossen, heide en vennen. Het is Europa’s grootste natte heidegebied waar talloze zeldzame planten en dieren voorkomen. Het Dwingelderveld is vrij toegankelijk en ook voor mindervaliden zijn er goed begaanbare routes. Om echt te kunnen genieten van die natuurlijke omgeving kunt u beter geen gebruik maken van gemotoriseerd vervoer, maar wandelend, fietsend of misschien zelfs te paard de omgeving verkennen. In Dwingeloo zijn fietsen, paarden, huifkarren en zelfs hypermoderne vervoersmiddelen als segways te huur om mooie tochten te kunnen maken.

Dwingeloo staat ook bekend om de wereldvermaarde sterrenwacht Astron. Gelegen aan de rand van de heide in Nationaal Park Dwingelderveld getuigt de enorme radiotelescoop van de speurtochten die Astron in het heelal maakt.

Dwingeloo is een karakteristieke plattelands gemeente, waar u nog ongestoord kunt genieten en onthaasten.

Dwingeloo kent vele leuke terrassen en eetgelegenheden. Ook worden er door het hele jaar heen vele activiteiten georganiseerd. ( waar onder Dwingeldermarkt, Siepeldagen..)